Toekomstgerichte technologie tot uw dienst

'Connected lifts' is de manier waarop het IoT (Internet of Things) in een lift tot leven komt. Het is de technologie die de lift in staat stelt om te communiceren door realtime informatie te geven over zijn gebruik en zijn staat. Dit geeft een nieuwe dimensie aan preventief onderhoud en opent de deur naar een nieuwe generatie diensten.

WILT U PERSOONLIJKE INFORMATIE?

Directe connectiviteit

Langere levensduur van de lift

Preventief onderhoud op afstand

Toepasbaar op nieuwe en bestaande liften

FAQ

Heden en toekomst. De technologie van ‘connected lifts’ is vandaag de dag realiteit. Fabrikanten, installateurs en onderhoudstechnici van liften passen die toe en gebruiken dit volgens hun mogelijkheden. Hoewel dit vandaag al realiteit is verwachten we in de toekomst nieuwe functies en voordelen van deze technologie.

Niets bijzonders. Als er in uw gebouw een lift geïnstalleerd kan worden, dan kan dit een ‘connected lift’ zijn. Dankzij de technologie en de huidige middelen om een lift in een gebouw te plaatsen, is dit in de overgrote meerderheid van de gevallen levensvatbaar.

Afhankelijk van het merk van de lift, heeft de producent wellicht connectiviteitsmiddelen om uw lift te upgraden naar een ‘connected lift’. MP heeft dit soort apparatuur, compatibel met elke MP-lift en sommige liften van andere merken.

Uw lift en onderhoudsbedrijf kunnen hierdoor direct met elkaar communiceren. Dit maakt monitoring op afstand mogelijk waardoor incidenten automatisch in realtime worden gedetecteerd. Het maakt ook enkele onderhoudswerkzaamheden op afstand mogelijk. Dit maakt het onderhoud van de lift gemakkelijker en optimaliseert de werking, veiligheid en de levensduur ervan.

Ze verbindt liften met andere systemen via internet ten behoeve van de gebruikers. De vooruitgang op het vlak van telecommunicatie heeft ervoor gezorgd dat de traditionele analoge telefoon in de lift vervangen is door een digitale lijn die spraak en data kan ontvangen en verzenden. Hiermee kan de lift M2M (machine to machine)-protocollen verwerken en verbinding maken met het ‘Internet of Things’ (IoT), de manier waarop machines met elkaar communiceren via internet. Dit wordt gebruikt om liftonderhoudprotocollen en onderhoudsprogramma’s te verbeteren.

Deze technologie is niet echt duur en de enige vereiste is een actieve telefoonlijn, die trouwens verplicht is. MP verzorgt alles wat nodig is voor ‘connected lifts’-technologie in al zijn nieuwe liften. Voor oudere MP-liften hebben we speciale add-on connectivitymaterialen waardoor het connected liften kunnen worden.

De connectiviteit werkt via de telefoonlijn van de lift.

Het verbetert de werking van de liften. IoT of het ‘Internet of Things’ is de manier waarop het internet gebruikt wordt om machines met elkaar te laten communiceren. We praten over allerlei elementen die in ons dagelijks leven aanwezig zijn, zoals liften. Een ‘connected lift’ kan communiceren met de onderhoudsdienst of bijvoorbeeld informatie ontvangen over het tijdstip van de dag om het geluid dat de lift produceert te verlagen. IoT opent nieuwe mogelijkheden bij de werking van liften en hun onderhoud.

Naast de mogelijkheid om de status van de lift op afstand 24 uur per dag te monitoren en eventuele incidenten te registreren, stelt de technologie ons in staat verbonden te zijn met wat de lift nodig heeft; zo kunnen we een contract op maat bieden.

MP-innovaties die ons verbinden

MP ECOGOCONTROLE-UNIT


Het is het brein van de lift, een digitale controle-unit met totale connectiviteit, die als een van de beste op de markt wordt beschouwd. Via de telefoonlijn van de lift stuurt de unit gegevens over het gebruik en de staat. Op die manier is interventie op afstand mogelijk voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

MAS INFORMACIÓN

MP VERBINDINGS ADD-ON UITRUSTING


Voor oudere liften zonder digitale MP ecoGO controle-unit kan deze add-on uitrusting de nodige connectiviteit bieden zodat de lift gegevens kan verzenden en ontvangen. Deze uitrusting is compatibel met alle MP-liften en enkele andere merken.

MAS INFORMACIÓN

MPPLATFORM


We hebben een cloudplatform gecreëerd dat communiceert tussen onze liften en ons technische team. Het verwerkt de data welke door de lift verstuurd wordt en maakt deze toegankelijk. Bovendien zijn hiermee reparatie- en onderhoudswerkzaamheden op afstand mogelijk zodat mogelijke incidenten kunnen worden voorzien en de levensduur van de lift verbetert.

MAS INFORMACIÓN

ONZE WAARDEN, MET U VERBONDEN KUNNEN WE NU NOG MEER WAAR MAKEN.

We onderhouden graag een speciale band met onze klanten en gebruikers om dichter bij hen te staan en hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. De lift heeft ons altijd verbonden met ons publiek en nu zijn we met de ‘connected lift’-technologie nog dichter dan ooit betrokken.
De wereld van liften is onze passie. Daarom houden wij ervan om met nieuwe ideeën te komen om het onze klanten gemakkelijker te maken. ‘Connected lifts’ is een resultaat van deze innovatie en baant de weg tot verdere verbeteringen in comfort, betrouwbaarheid en duurzaamheid.
Dit is iets dat in iedere vezel van ons is verweven. Het is het leven en de gezondheid van onze medewerkers, onze klanten en onze gebruikers. De connectiviteit van onze liften stelt ons in staat om voortdurend te controleren en te anticiperen op mogelijke incidenten. Zo zijn ze veiliger en altijd operationeel.
We houden ons aan onze verplichtingen met loyaliteit en transparantie naar onze klanten en leveranciers toe. We zijn partners met gemeenschappelijke belangen. Deze technologie maakt het mogelijk onze liften direct te laten communiceren met totale transparantie en verbetering van de geboden service.
We stoppen niet daar waar onze klanten en gebruikers dat van ons en onze liften verwachten: we gaan verder opzoek naar het ultieme. Onze ‘connected lifts’ zijn een stap vooruit op deze weg en wij zijn er als één van de eerste firma’s in geslaagd deze technologie op al onze liften toe te passen.

MP Connected liften

Is meer dan alleen maar uw lift verbinden met internet. Het is een manier om u een meer persoonlijke service aan te bieden, volledig afgestemd op uw behoeften.

ONS DOSSIER DOWNLOADEN

Als u informatie in afdrukbaar formaat wilt hebben of opnieuw wilt verzenden, download dan ons dossier in PDF.

PDF DOWNLOADEN

Wij zijn er om u te helpen.
Schrijf ons of bel (+31) 033 456 66 31.