De Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap op 11 februari erkent het werk van vrouwen in de STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) velden. Dit is een speciale dag waarop we het werk van de vrouwen die deel uitmaken van het MP Team onder de aandacht willen brengen.

Onder hen zijn ingenieurs en technici, zoals Nuria Fernández Ballesteros, een Technical Engineer in Industrial Design van ons R&D&I team.

“Ik heb mijn diploma in 2006 gehaald en in mijn klas, van ongeveer 40 mensen, zaten maar ongeveer 6 vrouwen”, legt ze uit, en ze benadrukt dat “de aanwezigheid van vrouwen in de wereld van bèta/techniek een permanente educatieve campagne zou moeten zijn om het idee te elimineren dat techniek een beroep voor mannen is”.

Nuria, die bij MP werkt aan de voortdurende verbetering van onze producten en aan het vormgeven van nieuwe ontwerpen. Waaronder het verbeteren van bestaande producten en het bieden van oplossingen voor problemen die zich kunnen voordoen. Ze heeft deelgenomen aan projecten, zoals MP SynGO, aan de ontwikkeling van verschillende onderdelen van liftauto’s en vele andere initiatieven.

“Aan een vrouw die haar eerste academische of professionele stappen in de wetenschappelijke wereld zet, zou ik aanraden om ervoor te gaan zonder angst, zonder complexen en om te genieten van wat ze doet” zegt ze en ze viert dat “er steeds meer vrouwen in de sector zijn”.

“Het belangrijkste is om van je werk te genieten, want we besteden er vele uren van ons leven aan en als ik een vrouw die erover denkt om de wetenschappelijke wereld in te gaan advies moet geven, dan is het om zich te wijden aan wat ze echt wil en waar ze gepassioneerd over is. Dat is waar ze echt gelukkig zal zijn”.